Akdeniz mutfağının en önemli lezzetleri hiç şüphesiz zeytinyağlılar. Sağlığa etkilerinin yanında enfes lezzetiyle öne çıkan zeytinyağlılar içerisinde Barbunyanın ayrı bir yeri vardır. Zeytinyağlı denilince akla barbunya gelir. Yapımı kolay ve pratik olan zeytinyağlı barbunya pilaki, dolaba atıldıktan sonra günler sonra bile lezzeti kaybolmadan tüketilebilecek enfes bir tattır. Besler Yemekçilik olarak bugün menümüzde de bulunan Zeytinyağlı Barbunya Pilaki tarifini sizlerle buluşturuyoruz. İşte Zeytinyağlı Barbunya tarifi…
30 Dakika
30 Dakika
Orta
257 kcal
Barbunyayı haşlamadan pişirebileceğiniz gibi kısa bir süre haşlayabilirsiniz de. Bu durum lezzeti daha da artırır. Yemekte kuru barbunya kullanacaksanız bir gece önceden suda bekletip, daha sonra duru suda haşlayın.
Yemeğinizde düdüklü tencere tercih ederseniz barbunyalar daha kısa sürede pişecektir.
1- Barbunyayı kabuklarını ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.
2- Barbunyayı orta ateşte yaklaşık 10 dakika haşlayın.
3- Zeytinyağını yemeğinizi pişireceğiniz tencerede kızdırın.
4- Rendelediğiniz soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağına katarak hafif bir renk alana kadar soteleyin.
5- Küp küp doğradığınız patates ve havuçları da ekleyin.
6- Daha sonra domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.
7- Haşladığınız barbunyaları da tencereye ilave edip rendelediğiniz domates, tuz ve toz şekeri ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.
8- Pişen yemeğinizi ocaktan aldıktan sonra kapağı kapalı olarak oda ısısına gelecek kadar dinlendirin.
9- Hazır hale gelen zeytinyağlı barbunyanızı servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine incecik kıydığınız maydanozları ekleyerek ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..