Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ıspanak, vitamin ve mineraller bakımından zengin olması nedeniyle en sağlıklı besinlerden biri olarak kabul ediliyor. Küçükten büyüğe herkesin tüketmesi gereken ıspanak, bitkisel antibiyotik olmasının yanında birçok hastalığa da iyi geliyor. Peki, yemeklerde daha çok ıspanağın yapraklarını kullanan çoğu kişinin köklerini kesip atmasının ne kadar yanlış olduğunu biliyor muydunuz? Besler Yemekçilik olarak bugün, ıspanağın kökleriyle yapılacak muhteşem bir lezzeti sizlerle paylaşıyoruz. Besler Catering’in usta aşçılarının elinde enfes bir lezzet haline gelen Terbiyeli Ispanak Kökü Tarifi haberimizde…
40 Dakika
30 Dakika
Orta
100gr=23 kcal
1 - Soğanı soyduktan sonra küp şeklinde küçük parçalar halinde kıyın.
2 - Margarini tencerede erittikten sonra kıydığınız soğanları ve eti ekleyip yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
3 - Ardından su, karabiber ve tuzu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.
4 - Ispanağın kök kısımlarını suyla güzel bir şekilde yıkayıp süzün. Bu kökleri bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Hafifçe haşladıktan sonra süzün. Yalnız bu suyu daha sonra kullanmak üzere başka bir kaba alın.
5 - Pişirdiğiniz etleri tencerenin ortasına, çevresine de ıspanak köklerini koyun. Tuzu ve kalan bir bardak suyu ekledikten sonra kapağını kapatarak orta ateşte bir süre pişirin.
6 - Pişen yemeği üzerine bir tabak kapatıp ters yüz ederek tabağa alın.
7 - Yumurtayı bir kâseye kırıp limon suyunu da ekledikten sonra çırpın.
8 - Bir kenara bıraktığınız haşlama suyunun 1,5 bardağını alarak yumurtaya ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatın.
9 - Hazır hale gelen yumurtalı terbiyeyi tabakta bulunan et ve ıspanak köklerinin üzerine gezdirerek sıcak bir şekilde servis yapın.
Besler Catering’in verdiği hizmetlerle ilgili bilgi almak, enfes yemek tariflerini görmek ve diğer pratik yemek tariflerini tecrübe edebilmek için yemek tarifleri kategorisine göz atabilirsiniz.