Besler Catering olarak tüm Çukurova bölgesine evrensel kalite ve lezzet standartlarında toplu yemek hizmeti vermeyi sürdürüyoruz. Peki salgın günlerinde personel yemekleri nasıl organize edilmeli? Bulaşma riskinin önüne geçmek mümkün mü? İşte korona günlerinde personel yemekleri nasıl olmalı sorusun cevabı.
2019 yılı sonundan bu yana hayatımıza giren Korona virüsü ve hastalığı sonucunda dünya genelinde 3 milyonu aşkın insan hayatını kaybetti. Hastalığın biteceği tarihi öngörmek de şuan itibariyle imkânsız.
Devletlerin hastalığın zamana yayılması, aşı için zaman kazanılması ve sağlık sisteminin çökmemesi için aldığı kısıtlama önlemleri, ülke ekonomilerinin büyük ölçüde zarar görmesine neden oldu. Bu devletler için tam bir açmazdı. Ya önlemleri gevşetip ekonominin yaraları sarılacak ya da önlemler sıkı uygulanacak ve bu defa da telafi edilemeyecek ekonomik sıkıntılar yaşanacaktı.
Tıpkı devletler gibi şirketler de bu süreçte kendilerine dair bazı zorunlu önlemler aldılar. Büyük fabrikalarda ve üretim tesislerinde hasta olan işçi sayısı arttıkça üretimde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bundan ötürü şirketler kendi vaka sayılarını, kendileri kontrol altında tutmaya çalışıyorlar. Sosyal mesafeli çalışma veya yarı zamanlı çalışma gibi tedbirlerle aynı anda bir arada bulunan insan sayısını azaltmak bunlardan bazıları.
Personelin kalabalık şekilde bir arada bulunduğu alanların başında yemek saatleri ve yemekhaneler geliyor. Doğru önlemler alınmadığı taktirde yemekhaneler virüsün yayılması için uygun bir zemine dönüşebiliyor. Ancak bu durumu tersine çevirmek tümüyle bizim elimizde olan bir şey. Personellerin toplu yemek saatlerini değişik zaman aralıklarına yaymak, sosyal mesafeyi gözeten oturma düzenleri ve doğru havalandırma ile virüsün bulaşma riskini minimuma indirmek ve toplu yemek hizmetinin güvenliğini sağlamak mümkün. Önlemler alındığı ve bu önlemlere uyulduğu sürece toplu yemek hizmeti, riskli bir durum teşkil etmez.
İlk olarak yemekhanenizde, size hizmet sağlayan Catering şirketinin üretim tesislerindeki kontrollerinin ve önlemlerinin tam tamına eksiksiz şekilde gerçekleştiğinden emin olmalısınız. Besler Catering olarak kurulduğumuz günden bu yana, evrensel kalite standartlarından bir gün dahi taviz vermemiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Tıpkı, şef, personel, malzeme ve sunumda olduğu gibi sağlık ve hijyen önlemlerinde de çıtayı en yukarıya çıkarıyoruz. Sizler de üretim tesislerimizi yerinde ziyaret edebilir, alınan önlemlerin belgelerini kontrol ederek güvenle Besler Catering’in lezzet ailesindeki yerinizi alabilirsiniz.
Unutmayın ki siz yemekhanenizde ne kadar tedbir alırsanız alın, catering firması gereken özeni göstermezse, virüsün yayılma riski oluşacaktır. Bu konuda Besler Catering her zaman çok titiz bir şekilde davranan toplu yemek şirketi olmuştur. Kendi yemekhanenizde maske zorunluluğuna, sosyal mesafeli oturma düzenine, masalar arasında iki metrelik bir aralık olmasına ve masaya insanların çapraz şekilde en fazla iki kişi oturmasına özen göstermelisiniz.
Yemek alma sırasında kişiler arası bir metrelik bir mesafe olmasına özen gösterilmeli, yemekhane alanı mümkün olduğu kadar meşgul tutulmamalıdır. Yemek zamanları departmanlara ayrılarak düzenlenmeli ve sosyal mesafeli yemekhane kapasitesi hesaplanmalı, bu sayının üzerine çıkılmamalı. Toplu Yemek hizmetini bu önlemleri alarak koronavirüs açısından risk barındırmayan bir hizmete dönüştürmek mümkün.
Besler Catering olarak her alanda olduğu gibi hijyende de iddialıyız. Üretimin her aşamasında maksimum kaliteyi minimum fiyata sunmak temel amacımız. Besler Catering’in lezzet ailesinde yerinizi almakta gecikmeyin.