Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biri mercimek köftesidir. Enfes lezzeti ve besleyici özelliğiyle özellikle meze severlerin vazgeçilmezi olan mercimek köftesi nasıl yapılır biliyor musunuz? Besler Catering’in usta aşçılarının ellerinde lezzet bulan mercimek köftesi tarifi haberimizde…
30 Dakika
30 Dakika
Orta
3-4 Adet=62.5 kcal
1 - Mercimekleri yıkayıp bir tencereye alıp üzerine suyu ekleyin.
2 - Mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
3 - Suyu çekince içerisine bulguru atıp, kapağı kapatarak yarım saat demlenmeye bırakın.
4 - Tavayı yağladıktan sonra ince bir şekilde kıydığınız soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun, daha sonra içerisine salça ekleyip 1-2 dakika kadar pişirin.
5 - Daha sonra iki harcı karıştırıp üzerine tuz ve baharatları ekleyin.
6 - Hazırladığınız harca ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ilave ettikten sonra karıştırın.
7 - Biraz soğumaya bıraktığınız harcı yoğurduktan sonra küçük parçalar halinde avucunuza alarak köfte şekli verin.
8 - Daha sonra marul ve roka yaprakları üzerine koyduğunuz mercimek köftelerini servis edebilirsiniz.