Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biri mercimek çorbasıdır. Peki, her bir kaşıkta şifa olan mercimek çorbasının altın sarısı olan lokanta usulünü evlerinizde yapmak ister miydiniz? Besler Catering olarak bugün sizlere ülkemizde en çok tüketilen çorbalardan biri olan mercimek çorbasının lokanta usulü yapımını paylaşacağız. Usta şeflerimizin altın sarısı mercimek çorbasını nasıl yaptıklarına gelin birlikte bakalım…
10 Dakika
20 Dakika
Orta
55,9 kcal
1 - Kuru soğanı minik parçalar olacak şekilde doğrayın.
2 - Patates ve havucu doğradıktan sonra minik küpler şeklinde doğrayın.
3 - Çorbayı pişireceğiniz düdüklüye sıvı yağı koyup ısıtın.
4 - Yağınız ısındıktan sonra içerisine doğradığınız soğan, patates ve havucu ekleyin.
5 - Havuç ve patates yumuşadıktan sonra içerisine yıkanmış kırmızı mercimeği ekleyin ve ardından 2 dakika kadar kavurun.
6 - Suyu ve tuzu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra düdüklünün ağzını kapatın ve yaklaşık 15 dakika pişirin.
7 - Düdüklü tencerenin havasını aldıktan sonra kapağını açarak çorbayı karıştırın.
8 - Pişen çorbayı süzgeçten geçirin.
9 - Tavada tereyağını erittikten sonra yağı köpürünce içerisine nane ve pul biber atıp 1-2 dakika kadar pişirip mercimek çorbasına ekleyin.
Lokanta usulü mercimek çorbanızın altın renginde olması için blender yerine süzgüçten geçirmeyi tercih edin. Çünkü blender çorbayı bozlaştırabilir.