Anasayfa Medya Yemek Tarifleri Kekikli Tavuk Buğulama Tarifi
Kekikli Tavuk Buğulama Tarifi

Kekikli Tavuk Buğulama Tarifi

En lezzetli ve ekonomik etlerin başında gelen tavuk, içerdiği protein, vitamin ve mineraller ile en sağlıklı besinlerin başında geliyor. Birçok yönden sağlığa iyi gelen tavuk yemekleri özellikle de içerisine katılan baharatlar ile damaklarda enfes lezzet bırakıyor. Bu baharatlardan en özeli ise kekik. Mideyi rahatlatan özelliği ile dikkat çeken kekik, bütün tavuk yemeklerinde yemeğe kattığı tat kadar sağlığa faydalarıyla da tüketilmesi gerekiyor. Besler Yemekçilik olarak bugün menülerimizde de yer alan enfes lezzetiyle kekikli tavuk buğulama tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte kekikli tavuk buğulama tarifi…

Hazırlık Süresi

5 Dakika

Pişirme Süresi

30 Dakika

Zorluk Seviyesi

Orta

Kalori

151 kcal






Kekikli Tavuk Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • İstediğiniz türde 1 paket tavuk
  • 2 ya da 3 orta boy patates
  • 1 tane kuru soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kekikli Tavuk Buğulama Nasıl Yapılır?

1- Tavukları yıkayıp tuzlayın.

2- Sıvı yağı bir tavaya döktükten sonra üzerine tuzladığınız tavuklar dizin.

3- Soyup yıkadığınız patatesleri de dilimleyip tuzladıktan sonra tavaya dizin.

4- Soğanı uzun uzun doğradıktan sonra tavuk ve patatesin üzerine yerleştirip baharatları ekleyin.

5- Yemek pişmeye yakın üzerine kekiği ekleyip kapağını kapatın.

6- Yemeğinizi küçük gözde ve kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye bırakın. Çünkü yavaş pişen yemek daha lezzetli ve yumuşak olur.


Afiyet olsun..