Hem pratik hem de doyuruculuğuyla enfes bir lezzet: Fırında Sebzeli Tavuk. İçesinde kullanılan sebzeler ve tavuk ile birlikte görsel bir şölen olacak Fırında Sebzeli Tavuk, önce gözlerinizi sonra da midenizi doyuracak. Besler Catering’in usta aşçılarının elinde rengarenk sebzelerle birleşip baharatlarla tatlanacak Fırında Sebzeli Tavuk tarifi haberimizde. İşte sizlere tadına doyamayacağınız Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi…
15 Dakika
40 Dakika
Orta
1 Porsiyon=300 kcal
1- Tavuklarınızın daha iyi pişebilmesi için üzerine 2-3 kesik atın.
2- Sos malzemelerini bir kaba alarak karıştırın.
3- İçerisine julyen doğradığınız soğanları, kabuklarını soyduğunuz sarımsakları ve tavukları ekleyip karıştırın.
4- Fırın tepsisini alarak tavukla birlikte karışımı tepsiye dizin.
5- Tepsinin üstünü streç film ile kapatıp buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletin.
6- Yemeğinize katacağınız patatesleri elma dilimleri, havuçları ise yuvarlak bir şekilde doğrayıp üzerine eklediğiniz tuzla karıştırın.
7- Dinlenmeye bıraktığınız tavukların bulunduğu tepsiyi alıp içine patates ve havuçları ile birlikte bezelyeleri de ekleyerek karıştırın.
8- Üzerine 1,5 su bardağı su ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
9- Önceden 200 derece ısıttığınız fırına tepsiyi atarak yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Pişmeye yakın kağıdı alıp 5-6 dakika kadar üstünü kızardın. Ancak fazla kızartmamaya dikkat edin, çünkü kuruyabilir.
Tepsiyi alüminyum folyo yerine yağlı kağıt ile de kapatabilirsiniz. Yemeğinizde fasulye, enginar gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz.
Fırında Sebzeli Tavuk yemeğinin yanında bulgur pilavı ile cacık çok iyi gider.
Besler Yemekçilik, yerinde yemek üretimi, taşımalı yemek ve toplu yemek hizmeti ile ilgili bilgi almak için https://www.beslercatering.com.tr, lezzetli ve pratik yemek tarifleri için https://www.beslercatering.com.tr/yemek-tarifleri internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.