Anasayfa Medya Yemek Tarifleri Düğün Çorbası
Düğün Çorbası

Düğün Çorbası

Yurdun dört bir yanında yapılan Düğün Çorbası, etli çorba sevenler için enfes bir lezzet. Hem şifalı hem de besleyici olan bu tarif, içindeki kemik suyu, yoğurt ve yumurta ile tam bir protein deposu. Besler Catering olarak bugün sizinle hemen her damak tadında kendine yer bulan Düğün Çorbası tarifini paylaşıyoruz. Besler’in tecrübeli aşçılarının ellerinde tam da damaklarınıza layık bir lezzet haline gelen enfes Düğün Çorbası malzemeleri ve yapılışı haberimizde….

Hazırlık Süresi

40 Dakika

Pişirme Süresi

30 Dakika

Zorluk Seviyesi

Orta

Kalori

71 kcal






Düğün Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram kemikli kuzu eti
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

1 - Etleri bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.

2 - Haşlanıp pişen etleri bir çatal ile didikleyin.

3 - Etin suyunu daha sonra çorbada kullanmak için başka bir kaba aktarın.

4 - Un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırarak iyice çırpın.

5 - Üzerine tuz ekledikten sonra biraz daha karıştırın.

6 - Et suyunun bulunduğu kabı ocağa aldıktan sonra içine yoğurtlu terbiyeyi ekleyin ve seri bir şekilde karıştırın.

7 - Didiklediğiniz etleri çorbaya ekledikten sonra kıvam alıncaya kadar ara ara karıştırın.

8 - Daha sonra tereyağını ayrı bir kaba ocakta alıp eritin ve üzerine kırmızı toz biberi ekleyerek sos yapın.

9 - Çorba piştikten sonra kâselere alıp üzerine kırmızı toz biberli sosu gezdirin. Kurutulmuş naneleri de serptikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Besler Catering’in verdiği hizmetlerle ilgili bilgi almak, enfes yemek tariflerini görmek ve diğer pratik yemek tariflerini tecrübe edebilmek için yemek tarifleri kategorisine göz atabilirsiniz.