Besler Catering; Doğu Akdeniz ve Çukurova bölgesinde toplu yemek, taşımalı yemek ve hazır yemek gibi alanlarda zirvedeki yerini korurken, beslenme uzmanları ve şeflerinden beslenme önerileriyle sofralarınıza tat katmayı da sürdürüyor. Geleneğimizde Muharrem ayının olmazsa olmaz tatlısı aşure bereketin, paylaşmanın ve birliğimizin simgesi. Ama aşurenin tek özelliği lezzetli olması ya da geleneklerimizde önemli bir yer tutması değil. Aşure içerdiği mineraller ve vitaminlerle kelimenin tam anlamıyla bir sağlık deposu. Besler Catering diyetisyenleri ve şefleri hem aşurenin faydalarını hem de bir kase aşureyi nasıl yakacağınızı sizler için anlattı.
Aşure tatlısı içerisinde barındırdığı kuru baklagiller, meyveler, tahıllar, ceviz ve badem gibi yağlı tohumlar sayesinde hem stresle olan mücadelemize destek oluyor, hem mutluluk hissi veriyor hem de bağışıklığımızı güçlendirip hastalıklara karşı direncimizi arttırıyor. Bir kasesinde malzemelerine göre 300 ila 350 kalori barındıran aşureyi kararında tüketmekse önemli.
Modern insan yaşantısı içerisinde çok fazla stres barındırıyor. Stres insanların yeme alışkanlıkları üzerinde de etki sahibi. Yoğun stresin en belirgin etkilerinden biri de tatlı yeme isteğini arttırıyor olması. Aşure bu isteği karşılamanın en sağlıklı yollarından biri. Aşure içine katılan malzemelerden ötürü son derece sağlıklı ve tokluk hissi veren bir besin. Şerbetli ve hamur tatlılarla kıyaslandığında çok daha sağlıklı bir seçenek olan aşurede şeker miktarının az olmasına özen gösterilmeli.
Ve aşurenin insan bedenine faydaları:
Aşure hazırlanırken kullandığımız malzemeler bitkisel protein deposudur. Bu yüzden de kolesterol içermezler. Bu da yüksek kolesterolden muzdarip kişiler ve kalp damar hastaları tarafından tüketilebileceği anlamına gelir. Bununla birlikte içerisinde yer alan kuru yemişler kolesterol dostu yiyeceklerdir. Kuru baklagiller lif bakımından son derece zengindir. Damarlar üzerinde koruyucu bir etkisi vardır.
Baklagiller ve tam tahıllar lif açısından zengin gıdalar arasında yer alırlar. Çözünebilir liflerin suyu tutup, bağırsaklarda yoğun miktarda jel oluşturması yediklerimizin sindirimini ve de emilimini önemli ölçüde yavaşlatır. Sonuç olarak iştah azalır ve uzun süreler boyunca doygunluk hissi yaratır. Bu durum insan metabolizması için birçok fayda barındırır. Aşureye ne kadar az şeker ilave edilirse kalori miktarı da o kadar düşük olur ve kilo verme sürecine bile yardımcı olabilir.
Kent yaşantısında yoğun bir halde çalışsak da fiziksel olarak hareketsiz sayılabilecek bir hayat sürüyoruz ve sık sık fast food yiyeceklerle beslenmek zorunda kalıyoruz. Bu da insanların önemli bir kısmının bağırsakları ile ilgili problemler yaşamasına neden oluyor. Aşure tatlısı ise içerdiği kuru yemişler, kuru baklagiller ve kuru meyveler sayesinde posa açısından son derece zengin bir gıda. Bu özelliklerinden ötürü de bağırsaklara probiyotik sağlar ve kabızlık gibi sorunlara iyi gelir.
Besler Catering diyetisyenleri güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanın önemine vurgu yapıyor ve bunun için gerekli olan B grubu vitaminler, C ve E vitaminleri, Çinko, Magnezyum, Folik Asit, Demir, Selenyum, Betakaroten ve protein gibi besin değerleri açısından zengin olan aşureyi öneriyor.
Kalori yakma pratiği kişinin metabolizmasına, cinsiyetine, kilosuna ve temposuna göre büyük değişkenlik gösterir ancak yine de 300 ila 350 kalori arasında değişen bir kase aşureyi yakmak için yapabileceğimiz egzersizler şu şekilde...
Toplu yemek organizasyonlarında en doğru adres Besler Catering, en kaliteli malzemeler, uzman diyetisyenler ve usta şefleriyle lezzet, sağlık ve kalitenin birleşimi olmaya devam ediyor. Siz de Besler Catering’in hizmetleri hakkında bilgi alıp sofralarınıza lezzet katmak istiyorsanız linke tıklayabilirsiniz.