Köri sosu bazı insanlar için ağır bir tatken bazı insanlar için de vazgeçilmez bir lezzet. Besler Catering olarak bugün restoranlardakini aratmayacak bir Köri Soslu Tavuk tarifiyle karşınızdayız. Köri Soslu Tavuk nasıl yapılır işte cevabı…
10 Dakika
20 Dakika
Orta
318 kcal
Sosunuzu süt yerine aynı miktarda krema ile hazırlamak, krema tadını sevenler için daha uygun bir seçim olabilir. Fakat kremanın kesilmemesi için son ana kadar bekleyip tam zamanında ilave etmeniz ve uzun süre kaynatmamanız gerekir.
1- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağınızı ilk olarak bir tava üzerinde ısıtın.
2- Kuşbaşı doğradığınız 600 gram kadar tavuk göğsünü tavaya ekleyin.
3- Tavuklar renk alıp suyunu çekene dek orta ateşte kavurmayı sürdürün.
4- Tavuklarınız pişerken köri sosunuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
5- Farklı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritebilirsiniz.
6- Üzerine 1 yemek kaşığı kadar unu da ekledikten sonra kokusu çıkana kadar karıştırmaya ve kavurmaya devam edin.
7- Sonrasında unun üzerine 2 su bardağı soğuk sütünüzü ilave edin ve unun topaklanma riskine karşı hızlıca karıştırın.
8- Yarım su bardağı kadar sıcak suyunuzu 1 tatlı kaşığı köri ve 1 çay kaşığı tuz ve karabiberinizi üzerine ilave edin.
9- Sosunuzu kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak 4 veya 5 dakika boyunca pişirmeye devam edin.
10- Sosumuzu hazırladıktan sonra kavurduğumuz tavuk küplerin üzerine ekleyin ve iyice harmanladığınızdan emin olun.
11- Bunun üzerine beş dakika daha pişirin.
12- Son olarak ince kıydığınız çeyrek demet maydanozu köri soslu tavuğunuza eklediğinizde Köri Soslu Tavuğunuz servise hazır olacak.
Besler Catering şeflerinin tarifiyle hazırladığınız Köri Soslu Tavuğunuzu sıcak bir şekilde servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.
1 porsiyon evde hazırladığınız köri soslu tavuk 318 kalori değerine sahiptir.