Anasayfa Medya Yemek Tarifleri İzmir Köfte Tarifi
İzmir Köfte Tarifi

İzmir Köfte Tarifi

Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan İzmir Köfte, enfes tadı nedeniyle özellikle lokanta-restoranların menülerinden eksik etmediği bir yemektir. Domates sosu ile birlikte servis edilen İzmir Köfte, Yunan mutfağında da Smyrna Köftesi olarak bilinir. Kaburga bölgesinden yapılan ve protein bakımından zengin olduğu için sporcu listelerinde yer alan bu lezzet, kas gelişimini desteklemesinin yanı sıra vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi de karşılar. Besler Catering olarak bugün sizlere usta aşçılarımızın ellerinde lezzetlenen İzmir Köfte tarifi veriyoruz. Gerçek İzmir köfte nasıl yapılır diyorsanız haberimiz size göre…

Hazırlık Süresi

15 Dakika

Pişirme Süresi

30 Dakika

Zorluk Seviyesi

Orta

Kalori

191 kcal






İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 2-3 sivri biber
  • 1 küçük boy rendelenmiş soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • 3 patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • Kızartmak için ayçiçek yağı

Sosu İçin

  • 3 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

İzmir Köfte Nasıl Yapılır?

1- Kıymayı çukur bir kaba koyduktan sonra içerisine rendelediğiniz soğanı, galeta ununu, bayat ekmek içini, yumurtayı, çok ince bir şekilde kıydığınız maydanozu, tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.

2- Yoğurduğunuz harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval halde köfteler hazırlayın.

3- Hazırladığınız oval köfteleri kızgın yağda hafifçe kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine aktarın.

4- Patateslerin kabuğunu soyduktan sonar elma dilimi şeklinde kesin. Tuzladıktan sonra kızgın yağa atıp hafif bir şekilde kızartın. Daha sonra kağıt havlunun üzerine alın.

5- Köfte ve patatesleri kızarttıktan sonra sos hazırlama işlemine geçebilirsiniz. Bunun için domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp salça ile birlikte zeytinyağında karıştırmadan yaklaşık 10 dakika pişirin.

6- Domateslerin üzerine tuz ve toz biberi ekleyip tatlandırdıktan sonra sosu ocaktan alın.

7- Köfteleri ve patatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirdikten sonra hazırladığınız sosu üzerinde gezdirin.

8- Çekirdeklerini temizlediğiniz sivri biberleri iri parçalar şeklinde doğrayarak yemeğe ilave edin.

9- Daha sonra yemeği önceden 200 derecede ısıttığınız fırına atarak 15 dakika kadar pişirin.

10- Fırında İzmir köftesini, fava ve pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.


İzmir Köfte Püf Noktaları Nelerdir?

1- Harcı hazırlarken kıymaya bir çay kaşığı karbonat ekleyin.

2- Kıymanın orta yağlı ve iyi çekilmiş olmasına dikkat edin.

3- Kullanacağınız ekmek bayat olursa köfte daha kolay pişer.

4- Yemeği pişirmeden önce malzemeleri karıştırıp üzerini streç ile kapatın. Daha sonra bu karışımı 15 dakika dinlendirin.

Afiyet olsun..