Anasayfa Medya Yemek Tarifleri Domates Salçalı Rosto Köfte Tarifi
Domates Salçalı Rosto Köfte Tarifi

Domates Salçalı Rosto Köfte Tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinin başında köfte gelir. Birçok çeşidi ve pişirme tekniği olan köfteler, damak tadımızın vazgeçilmez bir parçası konumunda. Klasik ve geleneksel köfte tariflerine alternatif, yeni bir lezzet arıyorsanız tarifimiz tam size göre.

Şık görünümü, hem lezzeti hem de besin değeriyle en özel akşam yemeklerinizde konuklarınıza gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz Domates Salçalı Rosto Köftelerinizi evde kendiniz hazırlamak sandığınızdan çok daha kolay. İşte Besler Catering’in usta şeflerinin lezzet sırlarıyla süslenmiş Domates Salçalı Rosto Köfte Tarifi…

Hazırlık Süresi

20 Dakika

Pişirme Süresi

30-60 Dakika

Zorluk Seviyesi

Orta

Kalori

464.20 kcal






Domates Salçalı Rosto Köfte İçin Malzemeler

  • Bir kilo kadar köftelik kıyma ( Dana döşten olması tavsiye edilir)
  • Bayat ekmek ( İki dilim )
  • Kuru soğan ( İki Adet )
  • Yumurta ( İki Adet)
  • Tuz
  • Karabiber ( Bir çay kaşığı )
  • Kimyon ( Bir çay kaşığı )
  • Kuru nane ( Bir çay kaşığı )
  • Sıvı yağ ( İki yemek kaşığı )

Domates Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • Domates salçası ( Üç yemek kaşığı )
  • Bir su bardağı kadar sıcak su
  • Maydanoz ( üç – dört dal)

Domates Salçalı Rosto Köfte Nasıl Yapılır?

1- İlk olarak içinde kıymayı içinde yoğurabileceğimiz büyükçe bir kabın içine alın.

2- Fırını çalıştırıp 200 derecede ısıtın.

3- Bayat ekmekleri ufalayın.

4- Soğanı soyup rendeleyin.

5- Kıymayı yoğurduğunuz kabın içerisine baharatlarınızı, tuzu, ekmek içini, soğanı, yumurtayı ekleyerek iyice yoğurmaya devam edin.

6- Fırın tepsisini yağladıktan sonra yoğurduğunuz kıymalara rosto şeklini verip, fırın tepsisi içerisine yerleştirin.

7- Daha sonra üzerini fırça ile yağlayın.

8- Bir yağlı kağıt veya alüminyum folyo yardımıyla üzerini kapattıktan sonra fırına verin.

9- Bu şekilde 20 dakika boyunca pişirin. Ardından fırının derecesini 170 dereceye kadar düşürün. Rostonun üzerinde yer alan yağlı kâğıdı veya alüminyum folyoyu kaldırıp 20 dakika da bu şekilde pişirin.

10- Tepsiyi fırından çıkartın ve büyük bir spatula ile rostonuzu, dikkatlice ve uygun büyüklükte bir fırın kabına yerleştirin. Tepside etin pişerken bıraktığı suyu, sosunuzu hazırlamak için kullanacağınız tavaya alın.

11- Siz sosu hazırlarken rostonuzun soğumasını istemeyiz. Bu yüzden rostoyu fırının içinde bekletebilirsiniz.

12- Domates salçasını, sos için kullanacağınız tavaya aldığınız et suyunun üzerine ekleyin.

13- Üzerine bir bardak daha su ilave edin. Üç dört dal maydanozunuzu kıydıktan sonra sosunuza ilave edin. Bu karışımın beş altı dakika boyunca kaynamaya bırakın. Artık sosunuz hazır.

14- Sosunuzu dana rostonun üzerinde gezdirdikten sonra yeniden 10 dakika kadar fırına verin.

Ardından sizin ve konuklarınız için ziyafet başlıyor.

Afiyet olsun..