Türk mutfağının en leziz yemeklerinden biri sac kavurma olarak da bilinen çoban kavurmadır. Pilav ile birlikte tercih edilen çoban kavurmada temel olarak kuzu veya dana eti kullanılır. Ortalama 30-35 dakikada hazır hale gelen çoban kavurmada isteğe göre patates veya mantar da kullanılabilmekte. Besler Catering olarak bugün sizlere Türk mutfağının bu özel lezzetini sunuyoruz. Çoban kavurma nasıl yapılır birlikte deneyelim.
15 Dakika
20 Dakika
Orta
600 kcal
1- Soğanları ve domatesleri soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
2- Sarımsakları kıydıktan sonra dolmalık biberleri de temizleyip iri zar şeklinde doğrayın.
3- Geniş bir tencerede sıvıyağı ısıttıktan sonra etleri 5-6 dakika kavurun. Daha sonra sırasıyla soğan, sarımsak, biber ve domatesleri ekleyerek kavurun.
4- Ardından 1 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharatı ekleyip yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.
5- Çoban kavurmayı pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.
Etin orta yağlı olmasına özen dikkat edin.
Etleri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Yemek öncesi eti bol su ile yıkayıp, kuruması için 15 dakika bekletin.
İlk olarak etin yağlı kısımlarını kesin ve oraları pişirin. Böylece ekstra yağa ihtiyaç duymazsınız.
Et kavrulurken ocak yüksek ateşte olsun. Böylece etler suyunu salmaz ve çabuk pişer.
Etler yumuşayınca ocağı orta dereceye getirin.
Et piştikten sonra tuz ve baharatları ekleyin.
Afiyet olsun..