Catering hizmetinin en önemli noktalarından bir tanesi menü planlamasıdır. Catering şirketleri için başarı ya da başarısızlığın nedeni menü planlaması olabilir. Pek çok catering firması doğru menü planlaması yapamadığı için hem para hem de daha önemlisi müşterilerinin güven ve beğenisini kaybediyor. Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay bölgelerinde catering, toplu yemek, hazır yemek ve taşımalı yemek sektörünün lider ismi Besler Catering’ten menü planlamasının incelikleri bu yazımızda sizleri bekliyor.
Menü planlamasında kalite, lezzet ve uygun fiyatın en doğru kombinasyonunu yapabilmek gerekir. Bunun için evrensel menü planlama metotlarından faydalanılır.
Catering firmaları için menü planlamasında dünyada da sıklıkla kullanılan 3 temel yöntem mevcuttur. Standart Menü, Kategorize Edilmiş Menü ve Seçimli Menü diye adlandırdığımız bu yöntemlerden, müşteri kendi ihtiyaç ve imkânlarına en uygun olanı seçebilirler. Bu üç farklı yöntemin de kendisine özgü artıları ve eksileri olabilir. Gelin her birini tek tek inceleyelim.
Standart menü ülkemizdeki catering şirketlerinin de bu hizmeti talep eden müşteri firmaların da en sık tercih ettiği menü planlama yöntemidir. Belirlenen menü her müşteri için standart fiyatta aynı biçimde sunulur.
Standart Menünün Avantajları Nelerdir?
Standart Menünün Dezavantajları
Seçmeli menü bir catering firması için müşterilerine daha kapsamlı bir hizmet sunma şansı sağlar. Müşterilerine farklı ana yemek, yardımcı yemek, dördüncü yemek ve salata hizmeti sunulan bu menü planlamasında catering firması aylık olarak seçmeli menüler hazırlar. Müşteri şirket bu menü içerisinden iki ya da daha fazla seçenekten bir tanesini seçebilirler.
Seçmeli Menü Planlamasının Avantajları
Seçmeli Menünün Dezavantajları Nelerdir?
Catering sektörünün menü planlama ve tasarım metotlarından biri de kategorize edilmiş menülerdir. Gerek ülkemizde gerekse dünyada diğer iki yönteme göre daha az tercih edilen bu yöntemde üretilen yemekler farklı gramajlarda ve versiyonlarda 2, 3, 4 hatta 5 çeşit kategoriye ayrılarak fiyatlandırılır. Kategorize edilmiş menüde yemekler aynı olsa da gramajlar farklıdır.
Kategorize Edilmiş Menü Planlamasının Avantajları
Kategorize Edilmiş Menü Planlamasının Dezavantajları
Size ve çalışanlarınıza en uygun menü planlamasını seçip Besler Catering’in evrensel kalite standartlarındaki toplu yemek hizmetinin tadını çıkartmaya başlayabilirsiniz. Teklif almak için buraya tıklayabilirsiniz.