Görüldüğünde İştah kabartan en lezzetli tariflerden biri de Buhara Pilavı'dır. 7 farklı baharatla tatlandırılıp, sebzelerle zenginleştirilen, kuzu etiyle de enfes bir hal alan Buhara Pilavı her damak zevkine hitap eder. Besler Catering menülerinde yer alan Buhara Pilavı nasıl yapılır, İşte Buhara Pilavı tarifi…
15 Dakika
30 Dakika
Orta
191 kcal
1- 500 gram kuzu eti, kuşbaşından biraz daha büyük doğranır. Yağları sıyırılarak bir tavada eritilir. Ardından doğranan etler kendi yağında sotelenir.
2- Yaklaşık 20-25 dakika sotelenen etlere önce tuz sonra da yarım su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Etler suyunu çekene kadar pişirilir.
3- Piyaz şeklinde doğranan soğan ile olabildiğince küçük şekilde doğranan havuç başka bir tencerede yaklaşık 2 dakika sotelenip üzerine tereyağı eklenir. 1-2 dakika daha sotelendikten sonra üzerine pirinç eklenip 3-4 dakika kadar kavrulur.
4- Pirincin üzerine baharatlar ve tuz atıldıktan sonra 2- 2,5 su bardağı kaynar su eklenir ve ardından tencerenin kapağı kapatılarak kısık ayarda pişirmeye bırakılır.
5- Pilav tamamen suyunu çektiğinde ocak kapatılır. Demlenmesi için tencere ile kapağı arasına temiz bir bez veya kağıt havlu serilerek yaklaşık 15 dakika beklenir. Bu esnada hafif çukur bir kapın dibine kavrulan kuzu etleri konulur.
6- Demlenen pilav alınıp etlerin üzerine iyice sıkıştırılarak yerleştirilir. Ardından servis tabağı çukur kabın üzerine yerleştirilip ters çevrilir.
7- İsteğe göre tereyağında kavrulmuş dolmalık badem ile fıstık da pilavın üzerine eklenebilir. Üzerine maydanoz eklenip servise hazır hale getirilir.
Buhara pilavı yapımında kaynar su yerine et suyu kullanılırsa hem lezzet artar ham de pilava tane tane olur. İsteğe göre yarısı et suyu yarısı içme suyu da kullanılabilir.
Afiyet olsun..