Anasayfa Medya Yemek Tarifleri Alanya Bohçası Tarifi
Alanya Bohçası Tarifi

Şık Yemek Masalarını Süsleyecek Yöresel Bir Lezzet: Alanya Bohçası Tarifi

Besler Catering, toplu yemek, taşımalı yemek ve hazır yemek sektöründeki hizmetlerinin yanı sıra usta şefleri ve beslenme uzmanlarıyla sizlere mutfakta işinizi kolaylaştıracak, sofralarınıza lezzet katacak tarifler sunmaya da devam ediyor. Akdeniz Bölgesi’nin yöresel yemeklerinden Alanya Bohçası, şık sofralara yakışacak, sunumuyla gönülleri fethedecek bir tarif. Kahvaltı masalarımızda kendine yer bulan kreplerin bir başka boyuta taşındığı bu tarif, çay saatlerinde de misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir lezzet.

Krep, kahvaltı öğününün vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Genç-yaşlı herkesin damak tadına hitap etmesi, kolay hazırlanabilir oluşu ile son derece popüler. Peki krepi başka bir boyuta taşıyıp yöresel bir lezzete dönüştürmeye ne dersiniz? İşte Besler Catering’ten Alanya Bohçası tarifi…

Hazırlık Süresi

10 Dakika

Pişirme Süresi

10 Dakika

Zorluk Seviyesi

Orta

Kalori

- kcal






Alanya Bohçası İçin Malzemeler

Krepin Hamuru İçin

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 veya 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İçinin Hamuru İçin Gerekli Malzemeler

  • Lor peyniri
  • 1 demet doğranmış maydanoz

Krepleri Bağlamak İçin

  • Kaç adet krep yapmayı düşünüyorsanız aynı sayıda sıcak suda bekletilmiş maydanoz sapı ya da taze soğan sapı

Pişirmek İçin

  • Yeterli miktarda sıvı yağ

Alanya Bohçası Nasıl Yapılır?

1Krepin hamurunu oluşturmak için verdiğimiz bütün malzemeleri bir kaba alın ve bir mikser ile düşük devirde çırpın.

2Sonrasında krepleri pişireceğiniz yapışmaz tavayı ısıtmaya başlayın.

3Tavayı bir fırça ile yağlayın.

4Ardından büyük bir kepçe krep harcını alarak tabağa dökün ve eşit şekilde yaydığınızdan emin olun.

5Krepin alt kısmı pişince çevirin ve diğer tarafının da pişmesini bekleyin.

6Her iki taraf da piştikten sonra kreplerinizi ocaktan alabilirsiniz.

7Sonrasında bağlamak için kullanacağınız taze soğan saplarını ya da maydanoz saplarını kaynar suyun içine bırakıp iki dakika bekletin. Ardından çıkartıp soğuk suya bırakın.

8İç harcınızı hazırlamak için doğradığınız maydanozları ve lor peynirini karıştırın.

9Pişmiş kreplerin tam ortasına gelecek şekilde iç harcı yerleştirin.

10Sonrasında iç harçları yerleştirdiğiniz krepleri bohça şekline dönüştürüp maydanoz sapı yahut yeşil soğan sapları ile bağlayın.

11Son olarak Alanya Bohçalarınızı servis tabaklarına alarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ardından sizin ve konuklarınız için ziyafet başlıyor.

Afiyet olsun..

Besler Catering’ten sofralarınıza lezzet katacak tarifler almaya devam etmek için blog sayfamıza göz gezdirmeyi ihmal etmeyin. Besler Catering’le sofralarınızdan lezzet ve bereket eksik olmasın.